Klantcase

Cases van ModuleMakers die laten zien waar we in de praktijk toe in staat zijn.

De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in de digitalisering van zowel het ontwerp- als het productieproces en het Modulemakers team. Steeds meer gebouweigenaren, ontwikkelaars, bouwers en installateurs weten ons te vinden. Samen met hen werken we aan slimmere, gezondere gebouwen die beter zijn voor iedereen én voor de toekomst van deze wereld.

Duurzame en gezonde modules voor een project in Veldhoven

Het is een project waar een groot en duurzaam kantoorpand wordt gerealiseerd. Verschillende losse vestigingen die in de loop van de jaren in en rondom Veldhoven zijn ontwikkeld, worden daarmee samengebracht rondom het hoofdkantoor, zodat er een hechte community kan ontstaan. Ook ModuleMakers levert een bijdrage aan de indrukwekkende transformatie van deze campus.

Voor een kantoorgebouw pal naast het hoofdkantoor  – kreeg ModuleMakers in 2020, na een presentatie over haar visie en werkwijze de opdracht om de installaties te gaan leveren met zeer hoge eisen ten aanzien van welzijn en gezondheid. Projectdirecteur Rens Docter van Croonwolter&dros: ‘Het concept van de Campus 2.0 straalt dat helemaal uit. Er werken diverse nationaliteiten bij het bedrijf. Daar wil de klant goede huisvesting voor realiseren, met allerlei aanvullende voorzieningen. Voor het gebouw geldt die ambitie evenzeer. Het is nergens ‘standaard’ en biedt veel ruimte voor ontmoeting.’

Een 1:1 mock-up en een bouwrobot

Voor de duurzaamheid is BREEAM-Excellent de ambitie, voor de gezondheid het PLATINUM-certificaat . Tegelijkertijd werden er strakke eisen gesteld vanuit een (taakstellende) begroting. Het optimaliseren van de plannen heeft extra tijd gekost, geeft Rens toe, maar: ‘Daardoor wist iedereen wel: híer gaan we met elkaar voor. Complimenten aan het projectteam dat dit proces heeft begeleid…’ Om te laten zien hoe de installaties in het nieuwe kantoor eruit zouden gaan zien en zouden gaan werken, nam Croonwolter&dros samen met ModuleMakers zelf het initiatief om in de fabriek een mock-up te maken. Oftewel: een model op schaal 1:1.

Rens: ‘Daar hebben we alle partners en de opdrachtgever uitgenodigd voor een bezoek en dat heeft heel goed gewerkt. Er was echt een gevoel van: ‘Dus zo gaat het eruit zien!’ Toen begreep men ook waarom wij in de voorfase op bepaalde uitvoeringsaspecten zo de nadruk hadden gelegd. Onze expertise werd tastbaar.’ Ook werd een boor robot ingezet die in de plafonds de gaten maakt waar de klimaatplafonds aan worden opgehangen. ‘Die techniek hebben we eerder in het hoofdkantoor van Croonwolter&dros toegepast. Op basis van de coördinaten die wij in het digitale BIM-systeem ingeven, kan de robot zelf zijn weg in het gebouw vinden.’ Het project geldt wat Rens betreft als absoluut voorbeeldproject. 

Ook samenwerken? Neem contact met ons op!